EuroCard / MasterCard Visa Kreditor (SE)


ADLY
APRILIA
BAOTIAN / BTM / TMS
BENELLI
BETA
BULTACO
CH RACING
CPI
DAELIM
DERBI
GAS GAS
GENERIC
GILERA
HM
HONDA
HOOPER
HYOSUNG
ITALJET
KEEWAY
KYMCO
MALAGUTI
MASARU
MOPEDBIL
MOTORHISPANIA
PEUGEOT
PGO
PIAGGIO / VESPA
PUCH
RIEJU
ROXON
SACHS
SHERCO HRD
SUZUKI
SYM
TGB
TOMOS
VENTO
VIARELLI
YAMAHA
ZUNDAPP
ÖVRIGA (Kina m.fl.)
MC-HJÄLMAR
Mopedstyling
Mopedtillbehör
Mopedtrim
MÄTARE (Koso m.fl.)
UTRUSTNING
Mopedguider & Tips

Visa kundvagn

Köpvillkor
Beställning
Betalning / Priser
Leveranser
Garantier / Manualer
FAQ - Vanliga frågor
Återköp / Returer
Kontakta oss
ÅF Login (Återförsäljare)
Orderstatus
Bli Återförsäljare
Malossi - Variatorkit (MHR) Overrange
Pris SEK 2.799,00

Finns i lager

Art.nr: MAL-6112811
Beställning:
 
Vilt variatorkit från Malossi´s Hyper Racing avdelningTack vara Malossi´s tekniker som utvecklat drivsystemet Over Range MHR med dess flertaliga inställningsmöjligheter så kan man nu utnyttja effektkurvan ur en racemodifierad motor till max! Detta leder till att man kan uppnå bättre acceleration samt toppfart.

En viktig del i utvecklingen var att se till att motorn skall kunna prestera vid sin högsta kraftöverföring vid acceleration och toppfart. För att kunna nå detta mål så har varje del som har att göra med kraftöverföringen i drivsystemet fått sig en genomgång och justerats.

Man upplever Over Range fulla prestanda när man kombinerar det med Malossi´s Delta Racing koppling och MHR kopplingsskål. Delta Racing kopplingen är konstruerad för att klara höga varvtal då den är välbalanserad samt förstärkt. Även kopplingsskålen är förstärkt med en metallring som även avleder värme på ett väldigt effektivt sätt.

Med i detta kit medföljer det en speciellt utformad och väldigt slitstark oversize-drivrem i kevlar som det även har lagts mycket arbete bakom då den spelar en mycket viktig roll för att variatorn skall fungera korrekt. Kontrollera därför med jämna mellanrum drivremsslitaget och när det är dags att byta så ersätt den med en Malossi drivrem av samma typ, om detta inte görs så kommer prestandan som Over Range kitet ger gå förlorad.

Övriga delar som medföljer är bakre oversize-remskivor, tryckfjäder samt en MHR-variator (M5112800)

Viktig information :

* För att kunna få plats att montera Over Range så kan man inte längre ha el-start. Detta pga att samtliga delar som har med el-starten att göra som sitter monterade bakom variatorkåpan måste avlägsnas. (se bild4)

* För att drivpaketen samt drivremmen skall få fri rotation så krävs en lättare modifiering av motorblocket (se info i installationsanvisningarna)

* I vissa fall speciellt på äldre motorer så finns det en risk att kopplingsklockan tar i variatorkåpan. Därav måste man kontrollera om dessa två löper fritt från varandra och om de inte gör det krävs det att man slippar till variatorkåpan.

* Detta kit passar endast tillsammans med trebackskopplingar och kopplingsklockor med en 107mm´s innerdiameter.

Installationsanvisningar :

* Rengör scootern, var speciellt noggrann runt variatorkåpan och den sidan du kommer att jobba på

* Lossa variatorkåpan (Bild2 / Foto1a)

* Lossa muttern som håller variatorn på plats och avlägsna den yttre remskivan (variatorfläkten) (Bild2 / Foto1b)

* Avlägsna variatorn (Bild2 / Foto2)

* Avlägsna samtliga komponenter för el-starten som finns placerade i utrymmet bakom variatorkåpan (Bild4 / Fig1 & Fig2)

* Avlägsna det bakre drivpaketet (Bild2 / Foto3a - 3b)

* Avlägsna kopplingen från det bakre drivpaketet (Bild 2 / Foto4a - 4b) (gör detta med försiktighet pga den monterade tryckfjädern)

* Kontrollera kopplingen noga och om den är sliten eller i dåligt skick bytt då ut den mot en Malossi Delta koppling.

* På den bakre drivremsskivan finns det två olika uppsättningar med spår. Skillnaden mellan dessa två är deras vinkel mot skivansaxel. För att behålla bästa möjliga acceleration så måste motorn hållas så nära som möjligt till sin maximala kraftöverföring. Rekommenderat är att använda de mindre vinklade spåren märkta med bokstaven (a) på Bild5. Om din scooters utväxlingskurva däremot under acceleration får en varvtalsförlust så kan man ändra till de mer vinklade spåren märkta (b) då detta kommer att leda till att växlingsmomentet försenas.

* Fyll de sex utformade utskärningarna i drivremskivan med fett och stäng sen drivremskivan med stiften. Se till att de yttre delarna ej fått någon fett på sig efter monteringen.

* Montera tryckfjäder med fjäderguiden (Bild2 / Foto5)

* Montera ihop de bakre drivpaketet (Bild2 / Foto6)

* Montera drivremmen mellan de två bakre drivremskivorna och sätt sen det bakre drivremspaketet på plats (Bild2 / Foto7)

* På Minarellimotorn så måste de övre och undre ribbade sektionerna som visas på (Bild6) slippas ned. Om detta inte görs kommer drivpaketen samt drivremmen ta i dessa och skadas. Var noggrann med att metallspånet som uppstår efter slippandet tas bort.

* Kontrollera kopplingsklockan och försäkra dig om att den är förstärkt, inte visar några tecken på slitage eller andra defekter. Om några av dessa punkter ej uppfylls byt då ut den mot en Malossi MHR kopplingsklocka.

* För att få ett tillräckligt stort mellanrum så att fri rotation uppstår mellan koppling och kopplingsklocka måste shims monteras på axeln mellan kopplingsklockan och kopplingen. Ett 2mm tjockt shims (nr1 på Bild7) är oftast tillräckligt för att uppnå ett tillräckligt stort avstånd mellan de två delarna.

* Om avståndet mellan koppling och kopplingsklocka ändå ej är tillräckligt efter att 2mm´s shimset monterats så medföljer det även ett 0,5mm´s shims (nr2 bild6) vilket kan monteras som en extra spacer.

* Montera kopplingsklockan

* För vidare installationsanvisningar hänvisar vi till variatorkitet M5112800 som är variatorn som medföljer i Over Range kitet.

Variatorvikter:
19,5x15,5 (3,5g & 3,8g)

Klicka här för passande variatorfläkt
Malossi - Koppling Racing (Delta) 107mm
Malossi - Kopplingsklocka (MHR) 107mm


Relaterat (Reservdelar m.m.):
Malossi - Distanskit (Overrange) Malossi - Distanskit (Overrange)
Distanskit till overrangevariatorn för Minarellimotorn
[ Lägg i kundvagn ]
Pris SEK 69,00
Malossi - Guidebrickor (Multivar 2000) Malossi - Guidebrickor (Multivar 2000)
Guidebrickor till Malossis Multivar 2000 och Overrange
[ Lägg i kundvagn ]
Pris SEK 59,00
Malossi - Variatorfläkt (Multivar) Malossi - Variatorfläkt (Multivar)
Variatorläk till Malossis Multivar!
[ Lägg i kundvagn ]
Pris SEK 269,00